A hét éves fejlesztés és csinosítás időszakában barátok, rokonok és ismerősök szórakoztak a tanyán, élvezve a házigazda vendégszeretetét és a jó falatokat egy-két pohár tramini kíséretében.

A történet folytatódik: a Kalmár tanya eredeti épülete az 1800-as években épült és 1998-ig a katolikus egyház tulajdona volt. Ekkor vásárolta meg Kalmár Imre vállalkozó.

Az épület eredetileg vince llér ház volt és 25 katasztrális hold szőlő tartozott hozzá. Itt készült a jó minőségű misebor a csend és a nyugalom birodalmában.

A madárhang, a jó levegő és a hangulat a régi, de az épület és környéke - hét éves fejlesztés következtében - a mai kor követelményeinek teljesen megfelel.

A pihenő- és vendégház tavsztól őszig hétvégenként fogadja az erre járó túrázókat és előzetes egyeztetés alapján minden szervezett csoportot, akik egy kellemes napot vagy órát az önfeledt szórakozásnak áldoznak és megkóstolják a házias ételeket.

A Kalmár tanya megnyitotta kapuit minden pihenni és szórakozni vágyó honfitársunk, valamint más nyelvet beszélő, a jó bort szerető minden vendégünk  előtt.

A kemencés (kenyér, lángos) és bogrács ételek finom illata és íze mellett a jó hangulatot fokozza a szép környezet és a tanyához tartozó őshonos állatokat befogadó farm, élén a Mirázs nevű 8 éves kanca lóval és az elmaradhatatlan, mindíg vidám Bodri kutyával.

 

 

Oldalmenü
Naptár